Monday, March 22, 2010

Cappuccino rolad

 Tema na igrata ajme,koliko nas je! za ovoj mese e kafe.Ovoj mesec domacinka e Ljilja od blogot Chocolate dust .Taka da vcera sosema slucajno,vo dobro raspolozenie napraviv Cappuccino rolad:)Prvin se mislev kako bese pravilno da se napise na makedonski rolaD ili rolaT:)Ostavam na vas da mi kazete:)
Kako bi bilo razbirlivo za site(od ex-Yu prostori) receptot ke go napisam na srpsko-hrvatski:)
kora
4 jaja
4 zlice(supene) secera
4 zlice(supene) kipuce vode
3 zlice(supene) brasna
1 zlica gustina+1zlica kakao
120gr. mesavina mlevenih oraha,pecan oraha,lesnjaka
dasak prasak za pecivo
Izmiksajte jaja i secer penjasto,pa postepeno dodajte kipucu vodu,i miksajte jos 5-7min.Onda dodajte prosijano brasno u koje ste prethodno umesali prasak za pecivo,gustina i kakao.Umjesajte polako sa drvenom kasikom,pa dodajte orase,i lesnjake.Pecite u prethodno zagrejanu pecnicu na 200C,oko 12min.Kad je peceno,izvadite i zarolajte odma u vlaznu krpu,pa omeska oko 2 sata.

krema(dovoljna za 2rolade)
3 jaja
4 zlice secera
1 kesica vanilin secer
2 zlice svetli sirup,ili meda
2 zlice mleka
1 zlica zelatina u prahu
4 zlice kipuce mleko
100gr. mesavina mlevenih oraha,pecan oraha,lesnjaka
60gr. ribana tamna cokolada
12gr.(1vrecica) cappuccino smese/prasak
1dcl kipuce vrhnje
150gr. margarina
100gr. maslaca
80gr. secera u prahu
i jos
jake skuvane  kave,za naprskati koru
Na pari umutite penjasto jaja,secera,sirup(ili med),2zlice toplog mleka.Za to vreme stavite zelatinu u prah u malo hladne vode da nabubri oko 5min.Onda kad je nanbubrilo umjesajte je u 4zlice kipuceg mleka.Kad je smesa od jaja gotova,u to umjesajte zelatinu,uz pomoc miksera.Ostavite onda da se hladi.
Mjesavinu oraha i lesnjaka,cappuccino praska,ribane cokolade prelijte sa 1dcl kipuceg vrhnja,promjesajte dobro,pa ostavite da se hladi.Po zelju mozete dodati i liker od kave.
Margarina,maslaca i secera u prahu izmiksajte penjasto.Onda kad su one dve smese ohladjene sajedinite sve zajedno,i izmiksajte dobro.Ostavite malo da se stegne u frizidera.
Odrolajte koru pa je proprskajte sa kavom.Onda nanesite kreme koliko mozete i hocete:)Zavijte u roladu,premazite i odozgo i stavite u frizidera.Od ove kreme je dovoljno za dva rolada.
Dekorisite po zelji sa marcipanom,ili slagom,topljenom cokoladom,ili jednostavno preko rolada nanesite seckane orahe,lesnjake…

Auringon keittiö

9 comments:

maslinka said...

Skroz naskroz bozanstveno!

Ljilja said...

Dama u ruzicastom :))))
Preslatka ti je rolada :)))

Tanja said...

hvala drage cure!!:)

Gaga said...

Joj kako si ga lepo ukrasila. Verujem i da je jako ukusan.

Tadeja said...

Mmmmm, ovo bi moralo biti jako, jako fino! Ona druga, onako "sanjiva" fotkica ti je MRAK! :)

Surac said...

Lepo, lepo vrlo lepo....

Tanja said...

hvala svima na divnim komentarima!:)

Maja said...

Mnogu dobro izgleda,a znam i deka e vkusno..Ke go probam vo prva prilika..A kako e ukrasen nemam zborovi...I mnogu mi e milo sto najdov makedonski blog za gotvenje konecno:)

Tanja said...

Maja,fala ti mnogu,i bas me raduva sto imam i makedonski posetiteli!!!:)Ako treba nesto,slobodno prasaj,drago ke mi bide da mozam da odgovoram!:)