Monday, November 30, 2009

Seitan

Gluteeni/Gluten


siihen lisätään soija kastiketta,kurkumaa,inkivääriä,suolaa,vettä..(kuivat ainekset ja nesteet 1:1)/vo glutenot dodavamesoja-sos,kurkuma-zacin,djumbir,sol,voda(odnos suvi ja tecni sostojki e 1:1)


 
Seosta vaivataan pitkään,n.15min,taipuisaksi taikinaksi./Seto toa se mesi ubavo,dolgo,15-min,vo elasticna smesa.



paloitellaan sopiviksi paloiksi../se secka na parcinja..


keitetään ne kasvisliemessä ..siihen voi lisätä mausteet,..keitetään n.30min.sen jälkeen sivilöidään ne,ja vasta sen jälkeen voi laittaa ne marinadiin./se gotvi vo supa od zelencuk..se dodavaat zacinite(ako e pozelno),i se vari okolu 30.min.Se proceduva vo cedalka,i posle moze da se stavi vo marinada.(na pr.tamarindi-pasta,senf,soja-sos,ruzmarin,kopar,sos od domati,i sl.)posle se przi,i pravi sos..


Tarjoilin sen bulgurin ja kasvisten kanssa./Posluzeno so bulgur i varen zelencuk(morkov,tikvica,svedska repa,..)

Sunday, November 29, 2009

minun kakut/moi torti


Crunch suklaa/Crunch čokoladice


Suklaa ja amaranth,ihana yhdistelmä:).
Resepti sain maslinkalta hänen blogista
Tässä suomeksi:
100gr.tummaa suklaata
100gr.valkosuklaata
4-5rkl amaranthia



Cokolada i amaranth,prekrasna kombinacija.

Suklaaruusuja

Eilen tein nämä ihanat suklaaruusut.Vihdoinkin löysin vuoan Lidl:stä,ja oli pakko tehdä ne heti.Resepti on tässä ihanalta Godivalta:)Resepti suomeksi:
100gr.tummaa suklaata
1pieni lusikka öljyä
Sulata suklaa astiassa, höyryllä.Siveltimellä laitan sitä muotin,ja jätä se kuivumaan,ja sitten toista se prosessi uudestan niin kuin suklaa riittää.
Suklaatäyte:

100gr.tummaa suklaata

50ml.kermaa
50gr.voita
1keltuainen
250ml.kermaa
18 vadelmaa


Sulata suklaa,voin ja 50ml.kerman kanssa,höyryllä.Kun seos tasainen,sileä,laita se jäähtymään,ja sen jälkeen lisää vatkattu keltuainen.Minä vatkasin sen höyryn päällä.Sitten vatkaa kerma,ja sekoita se suklaaseokseen.Kun suklaa vuoassa on jäähtynyt,laitat jokaiseen ruusun suklaatäytettä,ja jokaiseen 3vadelmaa.Sulje ruusut ympyröillä kakkupohjasta.Sen teet näin:


Pohja:
3munaa
3lusikkaa sokeria
3lusikkaa vehnäjauhoja
1lusikka kaakaota
1lusikka öljyä
1lusikka rommia
Vatkaa ensin valkuaiset ja sokeri.Sitten varoen vatkaat siihen keltuaset,yksi kerralla.Siivilöi jauhot ja kaakao,ja lisää ne siihen,myös rommia ja öljyä.Paista,jäähdytä,ja leikkaa ympyrät,joiden kanssa suljet ruusut.Laita vuoka jääkaappiin,ja anna sen levätä 2t,ja sen jälkeen varovasti otat ruusut vuoasta.
Ennen kun laitoin suklaata vuokaan,voitelin vouan öljyllä.



Saturday, November 28, 2009


valko-sinista/belo-plavi:)


 



crno-beli/musta-valkoisia

keksi:)




                              idea sain coolinarikalta unalta:)jos kiinnostaa käännän se resepti!






      vanilici

Nämä tein ystävänpäivänä tänä vuonna, ja resepti sain Grozdankalta

sareni vanilici

vanilice/pikkuleipiä



 Kohta on joulu,ja sen kunniaksi aloitan blogini kuvilla kekseistä arkistostani :)